Γραμμή καταγγελιών για τα παράνομα φυτοφάρμακα: 800 11 39 100

ΕΣΥΦ – AgriBusiness Forum 2023

Η συνάντηση των ηγετών του αγροτικού κόσμου στις 3-5/11/2023 για την φυτοπροστασία και το μέλλον της γεωργίας στην ψηφιακή & πράσινη εποχή

Στις 3-4-5 Νοεμβρίου 2023, στην Λεπτοκαρυά-Πιερίας, λαμβάνει χώρα το περιφερειακό συνέδριο ΕΣΥΦ-AgriBusiness Forum 2023, με θέμα «Η Φυτοπροστασία καταλύτης για τον μετασχηματισμό των αγροδιατροφικών συστημάτων στην ψηφιακή & πράσινη εποχή».

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, 50 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε 11 σημαντικές συνεδρίες, θα προσδιορίσουν τις προκλήσεις και θα καταθέσουν προτάσεις για το μέλλον των αγροδιατροφικών συστημάτων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται ο ρόλος της φυτοπροστασίας στην επισιτιστική ασφάλεια και επάρκεια των κοινωνιών, στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας και της Ευρωπαϊκής στρατηγικής “Farm to Fork”.

Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν 250 σύνεδροι με φυσική παρουσία και 500 σύνεδροι διαδικτυακά και απευθύνεταισε παραγωγούς, γεωπόνους, γεωργικούς συμβούλους, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και την φοιτητική κοινότητα. Περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη πεδίου στην Οργάνωση Παραγωγών Ακτινιδίου Πυργετού, και θα κλείσει με ένα ειδικό αφιέρωμα για την Θεσσαλία, σχετικά με την πραγματικότητα, τα μέτρα, και τις μεσομακροπρόθεσμες στρατηγικές για την περιοχή, στον απόηχο των καταστροφών από την κακοκαιρία “Daniel”.

Παρασκευή 3/11/2023

Θα λάβουν χώρα πέντε συνεδρίες, οι οποίες πραγματεύονται το μέλλον της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής γεωργίας προς το 2030, τις προκλήσεις φυτοπροστασίας που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στη χώρα μας για τις στρατηγικές καλλιέργειες, ώστε να εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση σεβόμενοι το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, αλλά και προτάσεις καινοτομίας και συνεργειών που μπορούν να φέρουν την Ελληνική Γεωργία πιο κοντά στους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας, διατηρώντας την ανταγωνιστικότητά της στην Ευρώπη. Σε όλες τις συνεδρίες εγνωσμένου κύρους εκπρόσωποι της πολιτείας, των θεσμικών φορέων, της επιστημονικής κοινότητας, της βιομηχανίας και των αγροτικών συνεταιρισμών, θα μοιραστούν απόψεις, προτάσεις και βέλτιστες πρακτικές για τη γεωργία του σήμερα και του μέλλοντος.

Το Σάββατο 4/11/2023

H ημέρα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης των παραγωγών στις νέες τάσεις, μεθόδους και πρακτικές, δύο βασικούς πυλώνες για την διατήρηση αλλά και αύξηση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγών της χώρας, κατά την μετάβαση σε μία νέα πράσινη εποχή. Στελέχη του τραπεζικού κλάδου, ειδικοί σύμβουλοι επιχειρηματικότητας, καθηγητές και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων θα παρουσιάσουν μέσα από δύο συνεδρίες προτάσεις για την ενίσχυση των δύο αυτών βασικών πυλώνων.

Οι εργασίες του Σαββάτου ολοκληρώνονται με τους συντονιστές του ΕΣΥΦ-AgriBusiness Forum 2023, να παρουσιάζουν συνοπτικά τα κυριότερα σημεία και συμπεράσματα κάθε συνεδρίας, και αμέσως μετά ακολουθεί η επίσκεψη πεδίου στην Οργάνωση Παραγωγών Ακτινιδίου Πυργετού.

Κυριακή 5/11/2023

Μέσα από 3 στοχευμένες στρογγυλές τράπεζες ανοίγει ο «Φάκελος Θεσσαλία». Η πρώτη εστιάζει στην «Πραγματικότητα στην Θεσσαλία» και τις επιπτώσεις σε ζωικό κεφάλαιο, αγροτική παραγωγή, τοπική οικονομία-μεταποίηση, η δεύτερη στα «Άμεσα μέτρα» και στις απαιτούμενες ενέργειες για την επούλωση, εξομάλυνση και αντιμετώπιση νέων κινδύνων στη Θεσσαλία, και η τρίτη με την «Επόμενη μέρα», όπου τίθενται επί τάπητος θέματα σχετικά με το μοντέλο αναδιάρθρωσης για την ανάταξη και αναζωογόνηση της Θεσσαλίας. Τα θέματα αυτά θα αναλυθούν και συζητηθούν από εκπροσώπους της πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας βιομηχανίας και των θεσμικών φορέων, των τεσσάρων δηλαδή εταίρων των οποίων η συνεργασία μπορεί να στοχεύσει στην αντιμετώπιση, την πρόληψη και την οχύρωση της Ελληνικής γεωργίας στα αυξανόμενα προβλήματα από την κλιματική αλλαγή.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου αφιερώματος, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα της 1ης φάσης των εδαφολογικών μετρήσεων που έλαβαν μετά το φαινόμενο “Daniel” σε 220 διαφορετικά σημεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από τις ερευνητικές ομάδες του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Την συγκεντρωτική εικόνα θα μεταφέρει ο ερευνητής-εδαφολόγος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ. Ευαγγέλου.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φόρουμ εδώ.

Το ΕΣΥΦ-AgriBusiness Forum 2023 έχει την τιμή να υποστηρίζεται από τις εταιρείες:

  • PlatinumSponsor: SYNGENTA Hellas
  • Gold Sponsor: BAYER Hellas
  • Sponsors: ΚΝΕ/ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ – UPL – KÄRCHER – CORTEVA – BASF – FMC –HELLAFARM – ELANCO – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  • Supporters: ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ – ΒΙΟΛΑΝΤΑ – ΟΛΥΜΠΟΣ – ΝΕΚΤΑΡ – ΔΟΥΜΠΙΑ – ΚΛΙΑΦΑ – ΙΝΤΕRPRETIT
  • Contributors: ΓΕΩΤΕΕ – ΕΛΓΟ/ΔΗΜΗΤΡΑ
  • Tελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Το AgriBusiness Forum αποτελεί την κορυφαία έκφραση στην αγροτεχνολογία και κόμβο δικτύωσης, προώθησης συνεργασιών και διατομεακής ενημέρωσης για την καινοτομία, τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφικής αλυσίδας για την παραγωγή, επεξεργασία και διανομή γεωργικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας αποτελεί τον εκπρόσωπο των εταιριών του κλάδου των προϊόντων φυτοπροστασίας, ο οποίος αφενός υποστηρίζει και προάγει την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των προϊόντων αυτών στον γεωργικό τομέα, αφετέρου προασπίζει την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καλλιεργειών, την ανάπτυξη νέων φυτοπροστατευτικών προϊόντων χαμηλού κινδύνου και βιολογικής προέλευσης και την ενσωμάτωση της ψηφιακής γεωργίας και γεωργίας ακριβείας, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας και της Στρατηγικής “Farm to Fork”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας, κ. Φραντζέσκα Υδραίου, Γενική Διευθύντρια, τηλ. 210 5229786

• AgriBusiness Forum, κ. Χριστίνα Μάγκου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, τηλ. 210 2845980

2023-11-22T09:21:35+00:00 Νοέμβριος 2nd, 2023|